در این مقاله می خواهیم در مورد مزایای و معایب قابلمه تفلون سخن بگوییم.شما اگر قصد خرید و قیمت بازسازی ظروف سرویس تفلون را دارید بهتر است از قبل خرید نقدی یا خرید اقساطی لوازم آشپزخانه ابتدا در مورد مزایای و معایب قابلمه تفلون بدانید و آنگاه اقدام به خرید کنید
در قدیم از ظروف مسی، رویی، سرامیکی و گلی مورد استفاده آشپزخانه ها قرار می گرفت. با گذشت زمان تولیدات جدیدی جایگزین ظروف قدیمی شد که یکی از این مدل ها ای جدید سرویس تفلون می باشد.امروزه در کنار سرویس های چدن و استیل؛ ظروف تفلون هم مورد استفاده در آشپزخانه ها قرار می گیرد
استفاده از سرویس تفلون دارای مزایا و معایبی است که نیاز است قبل از خرید از آن آگاه شوید.
پیشنهادی: بازسازی ظروف تفلون
مزایای قابلمه تفلون
- نچسب بودن ظروف تفلون
- مقاومت بسیار خوب ظرف تفلون در برابر حرارت
- مقاومت بسیار خوب ظرف تفلون در برابر سرما
- مقاوم در برابر مواد شیمیایی
- ظروف تفلون عمر طولانی دارند و خواص خود را برای مدت طولانی حفظ می کنند.
- ظروف تفلون در برابر رطوبت و آب مقاوم هستند.
معایب قابلمه تفلون
1- افزایش دمای ظروف تفلون:
با تحقیقات گسترده کارخانجات روی ظروف تفلون، ثابت شده است که اگر دمای این ظروف از حد معینی فراتر رود، در اثر واکنش های شیمیایی غیر قابل کنترل، گازهای سمی و خطرناکی ایجاد می شود که به راحتی باعث مرگ پرندگان می شود. و مشکلات طولانی مدتی برای سلامت انسان از جمله سرطان و مشکلات تنفسی ایجاد خواهند کرد.
2- ورود مواد تفلون به بدن انسان:
در بین تمام عیوب ظروف تفلون، شاید بدترین و خطرناک ترین آنها جدا شدن این ماده نچسب از ته ظروف و نفوذ آن به بدن انسان باشد. زمانی که مواد موجود در ظروف تفلون از این ظروف جدا شده و وارد رژیم غذایی انسان می شود، خطر ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان سینه، سرطان پروستات و سرطان کبد افزایش می یابد و در برخی موارد باعث جهش ژنتیکی می شود.
آیا استفاده از ظروف تفلون خطر دارد؟
در پاسخ به این سوال باید گفت، همان طور که اشاره شده استفاده از بهترین مارک ظروف تفلون نیز می تواند خطراتی را همراه داشته باشد. حال اگر عمر طبیعی این ظروف به پایان رسیده باشد و قصد بازسازی ظروف تفلون را داشته باشیم؛ می توانید با تفلون الوند تماس بگیرید
اگر می خواهید ظروف تفلون خطری برای سلامتی تان نداشته باشد
- ظروف تفلون استاندارد و مرغوب را که مراحل مختلف آزمایش های کنترل کیفیت و استاندارد را گذرانده اند را بخرید.
- زمان استفاده از ظروف تفلون دقت کنید تا این ظروف خراش بر ندارند و آنها را با مواد شوینده قوی و اسکاج های زبر نشویید زیرا این خراش ها و آسیب ها سبب می شود مواد شیمیایی وارد غذا شوند.
- هنگام آشپزی با ظروف تفلون، حرارت باید ملایم باشد.
- قبل از استفاده از ظروف تفلون ، آن را با آب داغ و مایع ظرفشویی بشویید و با روغن مایع آغشته کنید.
- برای تهیه غذاهای مایع که نیازی به خاصیت نچسب بودن این ظروف ندارید مانند سوپ و جوشاندن شیر از ظروف تفلون استفاده نکنید.
- غذای بچه ها را در تفلون تهیه نکنید .
- برای شست و شوی این ظروف از ابر و مایع ظرفشویی استفاده کنید.
- از ظروف تفلونی که دچارخراش و آسیب شده اند به هیچ وجه استفاده نکنید.
- هنگام تهیه غذا در این ظروف تهویه خوبی برقرار کنید وهود را از ابتدای آشپزی روشن کنید.
- از حرارت دادن ظرف خالی پرهیز کنید.
- برای اینکه ماده پوشاننده سطح ظرف ناپایدار نشود ، ظروف تفلون داغ را بلافاصله بعد از استفاده در آب سرد فرو نبرید.
- موقع پخت وپز از قاشق های چوبی و استفاده کرده و هرگز اجسام تیز و برنده را به کار نبرید.
سخن آخر
ظروف نچسب تقریبا در همهی آشپزخانهها هستند و کاربرد زیادی دارند. پوشش نچسب این ظروف از مادهی شیمیایی پلی تترافلوئورواتیلن که تفلون نام دارد، ساخته میشود. این پوشش کار پختوپز و شستن را سریع و راحت میکند.
مؤسسات بهداشت و سلامت، نگرانیهایی در مورد مادهی پرفلوئورواکتانوئیک اسید داشتند که قبلا در ساخت روکش تفلون استفاده میشد ولی با توجه به هشدارهایی که داده شد از سال ۲۰۱۳ استفاده از این ماده در ساخت ظروف تفلون ممنوع شد.
امروزه ظروف نچسب و تفلون برای پختوپز معمولی که دمای ظرف در حین پخت به بالاتر از ۵۷۰ درجهی فارنهایت (۳۰۰ درجهی سانتیگراد) نرسد، کاملا سالم و بیضرر است. به همین خاطر شما میتوانید از ظروف نچسب در پخت غذا با حرارت کم یا متوسط استفاده کنید، اما استفاده از آن در حرارت بالا یا برای سرخکردن میتواند اثرات منفی بر سلامت بدن داشته باشد.